Hvordan få mer energi nå!

Jeg har tidligere skrevet en artikkel om viktigheten av energi og hvordan få bedre søvn. Denne artikkelen er en forlengelse av samme tema, der du vises hvordan få mer energi på andre måter enn søvn. Om du allerede ikke har lest artikkelen om søvn, bør du gjøre det først.

I klassikeren The 7 Habits of Highly Effective People skriver forfatteren Stephen Cowey om hvilke vaner effektive mennesker har. En av disse vanene er å ta seg tid til å også gjøre aktiviteter som gir deg glede og mer energi. Han omtaler dette som Sharpen The Saw. Tanken er altså at du sliper sagen din, slik at du kan sage og være mer effektiv når du tar den i buk igjen etter hvileperioden.

Du må ha pauser fra studiene dine for å klare og opprettholde konsentrasjonen og effektiviteten over tid. Det er ikke nok å være effektiv en kort periode, du bør legge opp hverdagen slik at du kan være det hele livet. Tenk på livet som en maraton, ikke en sprint.

Hvordan få mer energi

Planlegg tiden

De fleste av oss planlegger tid i kalenderen kun til avtaler man har med andre, men du bør også sette av tid i kalenderen til ting du skal gjøre alene. Dette gjelder både ting du vil lære, men også ting som gir deg mer energi. Det er viktig å sette av tid til disse tingene for at de skal bli prioritert, siden de ofte ikke har noen tidsfrist. Det er mye lettere å skyve på aktiviteter som ikke må gjøres innen en bestemt dato.

Hvordan få mer energi

Mihaly Csikszentmihalyi skriver i boken Flow at en universell hyggelig aktivitet er å bruke tid med andre mennesker. Bruk tid på mennesker som du trives med og får opp energien din. Og motsatt, kutt ut menneskene i livet ditt som tapper deg for energi. Du vet hvilke jeg snakker om.

Å gå en tur, er en fin måte å slappe av samtidig som du bruker kroppen. Jeg opplever å få mange ideer og ser nye sammenhenger når jeg går turer. Ofte trenger hjernen pause for å fungere optimalt. Eller enda bedre, så kan du gå en tur i naturen. Naturen gir oss et avbrekk fra menneskelig støy og vi får ladet batteriene i naturlige omgivelser.

Spis sunn mat som gir deg energi. Ikke ta snarveier med fast food og godteri. Den usunne maten gir deg rask energi, men du går like raskt i kjelleren igjen. Spis mat som gjør at du holder energien oppe hele dagen. Hvis du synes det er vanskelig å vite hva som er optimalt kosthold for deg, så fokuser i første omgang om å unngå den usunne maten.

Fysisk aktivitet er en kilde til energi, både utholdenhetsidrett og styrketrening. En kombinasjon er å foretrekke, men fokuser på det du har størst muligheter til og faktisk gjennomføre. Om du ikke trener i dag, så start i det små og lag gode vaner.

Jeg mediterer hver dag og opplever dette som en god måte å få mer energi på. Meditasjonen gjør at jeg bearbeider tanker som surrer i hodet og kommer meg videre. Dette gjør at jeg kan være mer fokusert og tilstede til livet mitt her og nå.

Fjern det som stjeler energien din

Vi har vært inne på mennesker som tapper deg for energi, men det kan være mye annet. Alt som gir deg bekymringer, tapper deg for energi. Det er selvsagt en del bekymringer som er vanskelig å gjøre så mye med, men mange kan du gjøre noe med. Et eksempel på dette er kredittkortgjeld. Kredittkortgjeld kan føre til inkasso og over tid være en stor mental belastning, og etter hvert også en fysisk belastning. Det kan gå så hardt utover økonomien din at det gjør det utfordrende å leve et godt materielt liv. Uansett hva det er, så fiks opp i tingene som tapper deg for energi.

Hvordan få mer energi oppsummert

  1. Ta deg tid til og planlegg aktiviteter som gir deg mer energi
  2. Eksempler på aktiviteter som gir deg energi kan være gå turer, naturen, meditering, sunn mat og mennesker.
  3. Fjern eller rydd opp i faktorene som stjeler energien din.

Én kommentar til “Hvordan få mer energi nå!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *